درمان اگزوفتالمی

[sbu_post_image]

اگزوفتالمي یا ناراحتی چشمی ناشی از اختلالات غده تیروئید كاملاً درمان پذير است اما براي مداواي اين بيماري چشمي، نخست لازم است مراحل درمان بيماري اصلي، يعني مشكل تيروئيد انجام شود. اختلال تيروئيد بيماري مزمني است كه بايد زير نظر متخصص غدد كنترل شود.

در مرحله نخست ابتلا به اگزوفتالمي، پلك و چشم‌ها قرمز و متورم مي‌شود كه با سوزش چشم و ريزش اشك همراه است و با تجويز داروهاي كورتوني قابل درمان است و چشم به حالت اوليه خود بازمي‌گردد.
اگزوفتالمي در مراحل پيشرفته گاه موجب جلو آمدن نامتقارن يكي از چشم‌ها مي‌شود و ممكن است به مرور زمان چشم دوم هم درگير شود. همچنين در اثر اين بيماري ممكن است پوشش پلك روي قرنيه كافي نبوده و منجر به خشكي و زخم قرنيه شود و بينايي در خطر قرار گيرد و يا بر اثر فشار عضلات ضخيم شده بر عصب چشم، بينايي در معرض تهديد قرار گيرد. ضمن اين‌كه افزايش فشار داخل چشم نيز در اين بيماران مزيد علت مي‌شود. بعضي بيماران هم بر اثر ضخيم و فيبروزه شدن عضلات خارج چشمي مبتلا به دوبيني مي‌شوند كه اين مشكلات در بعضي موارد با درمان دارويي و در بيشتر موارد با جراحي برطرف مي‌شود.

عوامل تشدید کننده اگزوفتالمی

اضطراب و استرس، مصرف سيگار و خستگي، عوارض اين بيماري چشمي را تشديد مي‌كند و معمولاً به بيماران توصيه مي‌كنيم خواب كافي داشته باشند، سيگار نكشند و عوامل تشديد كننده استرس را از زندگي خود حذف كنند. در اين مرحله گاه به بيماران پيشنهاد مي‌كنيم كه به روانپزشك مراجعه كنند.

بهتر است افرادي كه علايم اگزوفتالمي را در خود مشاهده مي‌كنند به چشم پزشكان يا متخصصان كاسه چشم مراجعه كنند.

منبع: شفا آنلاین

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره