post_image

درمان بیماریهای تیروئیدی بستگی به نوع بیماری و شدت آن دارد. همچنین بستگی زیادی به اختلالات زمینه‌ای دارد در صورتی که کم‌کاری غده تیروئید ناشی از کمبود ید باشد با مصرف متناسب ید برطرف می‌شود.

درمان دارویی در درمان بسیاری از بیماران نقش مهمی‌دارند.

بیماری پرکاری تیروئید و راه‌های درمان آن

در پرکاری تیروئید از روشهای مختلفی میزان هورمون زیادی کاهش داده می‌شود. داروهای ضد تیروئید در ۵۰ درصد مواقع باعث کنترل دائمی تیروئید و در بقیه موارد به عود بیماری منجر می‌شود. عمل جراحی و برداشتن غده تیروئید در پرکاری هورمون تیروئید را می‌توان به عنوان درمان قطعی و دائمی اطلاق کرد اما مصرف قرص تیروکسین راه‌حلی برای درمان کم‌کاری تیروئید است اما ممکن است مادام‌العمر باشد.

درمان التهابات تیروئیدی

درمانهایی برای التهاب تیروئید و بیماریهای خود ایمنی وجود دارند. بیماری‌های خود ایمنی که به کم‌کاری تیروئید منجر می‌شود مثل: هاشی موتو (التهاب خود ایمنی تیروئید) یکی از بیماری‌هایی است که با بروز آن کم کاری تیروئید به صورت دائمی در فرد خواهد ماند.

درمان سرطان تیروئید

برای درمان سرطان تیروئید معمولا جراحی به کار می‌رود. جراحی در درمان برخی از موارد گواتر یا بزرگ شدن تیروئید، توده های تیروئیدی و در موارد نادری از پرکاری تیروئید به کار می‌رود.

درمان کم کاری های غده تیروئید

در کم کاری تیروئید بسته به علت آن ممکن است هورمون تیروئید به صورت دارو تجویز شود. مصرف قرص‌های تیروکسین نیز از رایج‌ترین راه‌های درمان اینگونه اختلالات غده تیروئید است. همچنین مصرف قرص‌های تیروکسین به نوزادانی که به صورت مادرزادی از کم‌کاری تیروئید رنج می‌برند نیز توصیه می شود و در این افراد تنها مصرف تیروکسین کافی خواهد بود اما برای افرادی که دچار سرطان غده تیروئید یا پرکاری تیروئید هستند، نیاز به انجام عمل جراحی احساس می‌شود.

منبع: سیمرغ              پارسینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره