از بین عوامل موثر در افزایش قد ژنتیک، مهم ترین عامل تاثیرگذار در بلندی یا کوتاهی قد است. با این حساب، اگر برای مثال زن و مرد قد بلندی با هم ازدواج کنند، احتمال این که فرزندشان هم قد بلند شود، بسیار زیاد است. عامل دیگر تغذیه و ورزش است. البته ورزش هم می تواند مثبت و هم منفی باشد. بعضی از ورزش ها به دلیل فشاری که روی بدن وارد می کنند، روی کوتاهی یا بلندی قد تاثیر می گذارند. برای مثال ژیمناستیک و فوتبال باعث بسته شدن سریع تر صفحه رشد می شوند؛ بنابراین ممکن است اختلال هایی را در سنین رشد ایجاد کنند.
تغذیه نیز در رشد استخوان ها موثر است. برای افزایش میانگین قد در منحنی رشد جامعه باید عواملی مانند تغذیه مناسب و ورزش طی دهه ها رعایت شود.
تاثیر قرص های افزایش قد
در بعضی از تبلیغات ماهواره ای از قرص هایی برای افزایش قد یاد می شود؛ این قرص ها کاملا تجاری اند و هیچ اثری ندارند چون رشد همه انسان ها در سن معینی پایان می یابد. صفحه رشد، بعد از گذراندن سن بلوغ در دختر ها (پانزده تا شانزده سالگی) و پسر ها (هفده تا هجده سالگی) بسته می شود و پس از آن به هیچ وجه افزایش نمی یابد. البته شاید در مواردی تا نوزده و بیست سالگی هم ادامه یابد.
اگر کودکی در سن رشد دچار مشکلات هورمونی شود؛ مانند اختلال و کمبود در غدد رشد، هیپوفیز و تیروئید رشدش دچار اختلال می شود. البته با مراجعه به متخصصان غدد می توان کمبود هورمونی را اصلاح کرد. البته تا زمانی که صفحه رشد باز است باید مشکل را برطرف کرد تا رشد طولی متوقف نشود. بنابراین ادعای تولیدکنندگان محصولاتی مانند قرص ها یا کفش های افزایش دهنده قد در بزرگسالی درست نیست و تنها یک فریب تبلیغاتی است.
برای مشاهده مقاله تاثیر داروهای افزایش قد بر رشد قدی، اینجا را کلیک کنید.
منبع: جام جم آنلاین