خواب رفتن پا : علت و دلایل

feet1

حس ناخوش آیند خواب رفتن  پا می تواند علل مختلفی داشته باشد. در موارد موقتی و بی خطر این حس ممکن است به علت فشار بر یکی از اعصاب به وجود آمده باشد.

در سایر موارد خواب رفتن  پا ممکن است شدید و مزمن بوده و کارهای روزانه شما را مختل کند. همچنین خواب رفتن  پا می تواند همراه با علائم دیگری از قبیل درد٬ خارش و بی حسی باشد.

در این موارد خواب رفتن پا می تواند به دلیل آسیب دیدن عصب بر اثر ضربه٬ فشار مداوم بر روی عصب٬ عفونت باکتریایی یاویروسی٬ قرار گرفتن در معرض مواد سمی و بیماری هایی از قبیل دیابت باشد.

این گونه آسیب های عصبی را به اصطلاح نوروپاتی محیطی می گویند زیرا این اعصاب از مغز و نخاع دور هستند و معمولا در اعصاب دست و پا مشاهده می شوند. نوروپاتی محیطی با گذشت زمان می تواند وخیم شود و حتی حرکت کردن را مختل کند

علت و دلایل

دیابت

یکی از شایع ترین علل خواب رفتن  پاست. بین ۱۰٪ تا ۲۰٪ کسانی که به تازگی دیابت آنها تشخیص داده شده است این علامت دیده می شود. در این نوع خواب رفتگی که به نوروپاتی دیابتی مرسوم است٬ خواب رفتن ابتدا در پاها احساس شده و بعد از مدتی به دست ها و بازوها نیز احساس می شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند در معرض آسیب های عصبی می باشند و در بسیاری از موارد خواب رفتن پاها یکی از علائم اولیه دیابت است.

علل دیگری نیز در خواب رفتن دست و پا نقش دارند که عبارتند از:

بیماری های سیتمیک

این بیماری ها شامل اختلالات کلیوی٬ بیماری های کبدی٬ آسیب های عروقی٬ بیماری های خون٬ آمیلوئیدوز، بیماری های بافت همبند و التهاب مزمن، عدم تعادل هورمونی (از جمله کم کاری تیروئید)، وسرطان ها و تومورهای خوش خیم بر روی اعصاب دست  می باشد.

کمبود ویتامین

ویتامین E، B1، B6، B12 و نیاسین برای عملکرد سالم عصب ضروری است. برای مثال کمبود B12، می تواند منجر به کم خونی خطرناک شود که یکی از علل مهم نوروپاتی محیطی است. با این حال، مصرف بیش از اندازه ویتامین B6 نیز می تواند باعث ایجاد حس سوزن سوزن شدن در پاها شود.

سم ها

مسومیت های ناشی از فلزات سنگین مانند مانند سرب ، آرسنیک، جیوه و ترکیبات تالیوم  و برخی از مواد شیمیایی صنعتی و همچنین مسمومیت های دارویی – به ویژه داروهای ویژه شیمی درمانی که برای سرطان ریه استفاده می شوند و برخی از داروهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک ها نیز می توانند باعث آسیب های عصبی شوند.

عفونت ها

برخی بیماری های عفونی مانند زونا٬ ایدز و تب خال نیز از سایر عوامل آسیب زننده به عصب هستند.  بیماری زونا، جوش‌های پوستی دردناک ناشی از همان ویروسی است که باعث ایجاد آبله مرغان می‌شود. بعد از ابتلای شما به آبله‌مرغان، این ویروس در بافت عصبی شما باقی می‌ماند و می‌تواند در مراحل بعدی زندگی منجر به ایجاد زونا شود.

بیماری های خود ایمنی

این بیماری ها که در آن سیستم دفاعی بدن، علیه ارگان‌ ها و بافت‌ های پیوندی خودی عمل کرده و به‌آن‌ ها آسیب می‌رساند. بیماری های گیلن باره مانند لوپوس و  آرتریت روماتوئید.

آسیب های فیزیکی

مشکلاتی که به علت صدمه دیدن فیزیکی عصب به وجود می آیند مانند تحت فشار قرار گرفتن عصب توسط دیسک یا شکستن استخوان

“از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)”
مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره