با بلوغ زودرس، قد فرد کوتاه تر می ماند. اما راه های درمانی وجود دارد که یک پزشک حاذق می تواند به شما کمک کند. مصرف برخی قرص ها و داروهای تزریقی در افزایش قد کمک کننده خواهد بود. اما لازم است قبل از مصرف هر گونه دارویی با پزشک متخصص غدد مشورت نمایید. امروزه داروهای زیادی در بازار وجود دارند که علی رغم تبلیغات کاذب در خصوص افزایش سریع قد، عوارض جبران ناپذیری بر سلامت شما برجای می گذارند و فراموش نکنید که داروهای افزایش قد و جراحی افزایش قد، هرگز معجزه افزایش قد نخواهند بود.
یکی دیگر از راه های افزایش قد، جراحی برای افزایش طول اعضای بدن است. اما در این خصوص نیز لازم است در ابتدا اطلاعات کافی در خصوص نحوه عمل جراحی و پزشک متخصص را کسب کنید. در این زمینه نتیجه ی بسیاری از عمل ها مطلوب نخواهد بود و ممکن است به درد همیشگی و آزاردهنده در اعضای بدن منجر شود. پس بهتر است از جراحی هایی که با قیمت پایین سعی در جلب کردن توجه شما دارند پرهیز کنید. نتایج نامطلوب جراحی به آسیب های مداوم منجر خواهد شد.
اگرچه امروزه از نوعی عمل جراحی ارتوپدی برای بلند قد شدن در محافل نام برده می شود، اما داستان این جراحی به همین سادگی هم نیست. بدتر از کوتاهی قد، عمل جراحی افزایش قد یا همان افزایش طول استخوان ها در طب ارتوپدی است که نزدیک به ۸۰ سال قدمت دارد، اما در کتاب های تخصصی ارتوپدی که مرجع پزشکان متخصص به شمار می آید، هیچ گاه از آن به عنوان عمل زیبایی یاد نشده است، بلکه این جراحی جنبه درمانی دارد و در اصلاح ناهنجاری های مادرزادی که طول یک اندام کوتاه تر از دیگری است، یا عوارض ناشی از برخی شکستگی ها یا صدمات مفصلی که سبب شده است که یک پا کوتاه تر از دیگری شود، جراحی افزایش قد انجام می شود؛ اما متاسفانه امروزه بدون در نظر گرفتن عوارض و سختی های این عمل جراحی پُر خطر، برخی افراد می خواهند با جراحی افزایش قد، قد خود را افزایش دهند که یک عمل جراحی زیبایی محسوب می شود.
روش جراحی افزایش قد
زیربنای عمل جراحی افزایش قد بر این اصل استوار است که اگر استخوان شکسته شود و بین ۲ قطعه استخوان فاصله بیفتد، این فاصله با استخوان سازی دو سر مجاور پُر شده و استخوان جدید ساخته می شود و در نتیجه طول استخوان افزایش می یابد. با توجه به این مساله، برای عمل جراحی افزایش قد نیز در اطاق عمل، ابتدا استخوان ساق پا شکسته شده و سپس میله هایی را به قطر ۳ تا ۴ میلی متر در ناحیه بالا و پایین شکستگی در پا وارد می کنند. این میله ها به وسیله تعدادی حلقه به هم متصل هستند و دارای یک پیچ برای زیاد کردن فاصله بین ۲ میله بالایی و پایینی می باشند.
پس از شکستن ساق پا و کارگذاری میله ها، پزشک با پیچاندن پیچ های این میله روزانه حدود یک میلی متر فاصله میله ها و ۲ تکه شکسته استخوان را زیاد می کند تا در فاصله ایجاد شده بین دو سر استخوان شکسته، استخوان سازی جدید ایجاد شود. این در حالی است که پیچاندن این پیچ ها به شدت دردناک بوده و با پارگی پوست و ماهیچه ها و رباط های پا همراه است.
پس از طی زمانی طولانی، استخوان شکل می گیرد، اما بسیار نرم بوده و استحکام لازم را برای راه رفتن ندارد. بنابراین جراحی دیگری نیز لازم است تا در پا پلاتین قرار داده شود تا زمانی که استخوان جدید به استحکام می رسد، آسیبی نبیند. اگر عارضه ای پیش نیاید و خوش شانس باشید، حدود یک تا دو سال طول می کشد تا بتوانید بدون عصا راه بروید و فعالیت های روزانه خود را بدون مشکل انجام دهید. در بسیاری موارد، پارگی و کشش شدید ماهیچه ها و تاندون ها سبب می شود که نیاز به جراحی مجدد باشد و پس از همه ی این مراحل، راه رفتن شما مستلزم فیزیوتراپی و ورزشهای خاصی است که قطعا در آن شرایط بسیار دردناک است. این در حالی است که عوارض خطرناک دیگری همچون جوش نخوردن استخوان ها، احتمال بسیار زیاد عفونت استخوان و بافت نرم، کج جوش خوردن یا هم اندازه نشدن هر دو پا در کمین شماست.
پارگی پوست و زخم ها در عوارض جراحی افزایش قد، گاه به حدی است که فرد به جراحی پلاستیک پوست نیز نیاز پیدا می کند. به دلیل این خطرات، این روش برای افزایش قد در افراد کوتاه قد، با هدف زیبایی و بلند قد شدن اصلا مناسب نیست. پس بهتر است اگر از سن رشد شما گذشته است، به جای متوسل شدن به این روش، قد خود را هرچه قدر که هست بپذیرید.
هورمون رشد از بخش جلویی غده هیپوفیز ترشح و وارد خون می شود و با اثرگذاری روی استخوان ها باعث رشد طولی استخوان ها و بلندتر شدن قد می شود. دختران جوان بدانند درست است که به طور معمول روند افزایش قد تا سن ۱۷ سالگی متوقف می شود، اما نترسید. شما می توانید به آرامی و به طور پیوسته قدتان را بلند کنید. برای شروع بهتر است با یک ورزش کششی شروع کنید. برنامه ورزشی روزانه را در برنامه خود قرار دهید. به یک پزشک متخصص غدد مراجعه کنید. پزشک در صورت لزوم، برای شما داروهایی را تجویز می کند که می تواند در افزایش قد شما تاثیرگذار باشند. در خصوص تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی برای افزایش قد با پزشکتان مشورت کنید. سعی کنید تا حد امکان برای افزایش قد، به فکر جراحی افزایش قد نباشید.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطالب ” روش های افزایش قد ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه جراحی افزایش قد مطالعه فرمایید.
منبع: ۱دوست. آسمونی