تغییرات رفتاری تغذیه ای بلوغ

post_image

دوران بلوغ نه تنها با جهش رشد جسمی که علاوه بر آن با تغییرات خلق و خو و تحولات عاطفی و روانی همراه است. در این دوره نوجوانان، شناخت هویت و کسب استقلال را تجربه می کنند . و توجه آنها به حفظ ظاهر و تناسب اندام بیش تر جلب می‌شود و این عوامل رفتارهای غذایی نوجوانان را به شدت تغییر می دهد …

حذف بعضی از وعده‌های غذایی، مصرف تنقلات، غذا خوردن خارج از منزل و علاقه به مصرف غذاهای غیر خانگی از ویژگی های عادات غذایی دوران نوجوانی است که متاثر از خانواده، دوستان و رسانه های جمعی می باشد.

تغییرات رفتاری تغذیه ای دربلوغ

بعضی تغییرات رفتاری تغذیه ای بلوغ عبارتند از:

– نخوردن صبحانه

– تمایل به مصرف غذای خارج از منزل

– داشتن رژیم های سفت و سخت لاغری

– پرخوری و چاقی (بولیما)

– مصرف بی رویه تنقلات

– نامنظم بودن وعده های غذایی

– بی اشتهایی عصبی

– اختلالات رفتاری تغذیه در سنین بلوغ و نوجوانی

حال شما را با بعضی از این عوامل آشنا می کنیم:

نامنظم بودن وعده‌های غذایی

حذف وعده غذایی و برنامه غذایی نامنظم در دوره نوجوانی، یک رفتار غذایی شایع است. به طور معمول وعده صبحانه و ناهار بیش تر از وعده شام حذف می شود و علت عمده آن برنامه‌های درسی و فعالیت‌های اجتماعی نوجوانان در طول روز است و نخوردن صبحانه در دختران بیش تر از پسران مشاهده می شود.

مصرف بی رویه تنقلات

بخش مهمی از رفتارهای غذایی نوجوانان مصرف بی رویه تنقلات است. این تنقلات به طور معمول کم فیبر هستند و از نظر ویتامین A، کلسیم و آهن که برای رشد ضروری است فقیرند. انتخاب صحیح تنقلات به عنوان میان وعده، می تواند در دریافت مواد مغذی مورد نیاز نوجوانان اثر مثبت داشته باشد.

غذاهای آماده و نقش رسانه ها

استفاده از غذاهای آماده و بخصوص در نوجوانانی که وقت کافی ندارند، معمول است. غذاهای آماده که در فروشگاه‌ها و اغذیه فروشی‌ها در دسترس هستند، از نظر آهن، کلسیم، ویتامین B،C،A، و اسید فولیک، فقیرند. تقریباً در تمام غذاهای آماده، میزان چربی، کلسترول و سدیم بالاست و در بیش تر آن‌ها، ۵۰ درصد کالری از چربی تامین می شود.

رفتارهای تغذیه‌ای نوجوانان و ارتباط آن با وزن و ظاهر فیزیکی

پیروی از الگوهای غذایی غیر طبیعی در دوران بلوغ به علت توجه خاص نوجوانان به ظاهر فیزیکی و داشتن اندام متناسب شایع است.

ترس از چاقی

تحقیقات نشان داده است که چاقی نوجوانی پیامدهای مهم اجتماعی ـ اقتصادی و بهداشتی دارد.  ترس از چاقی در نوجوانان بر خلاف بی‌ اشتهایی عصبی (nervosa Anorexia) و بولیما (bulimia nervosa) که از اختلالات تغذیه ای همراه با علایم بالینی هستند علامت واضحی ندارد و به این دلیل که والدین و اطرافیان نوجوان متوجه خودداری او از غذا خوردن به دلیل ترس از چاق شدن نمی‌شوند، بروز کمبود‌های تغذیه‌ای در این دسته از نوجوانان بیشتر است.

دکتر دهقان منشادی، متخصص غدد و متابولیسم کودکان در تهران

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره