[sbu_post_image]
تغذيه نوزاد با شير مادر مناسبترين، ايمنترين و طبيعيترين روش تغذيه شيرخوار است، زيرا علاوه بر تامين انرژي، مواد مغذي و آب مورد نياز بدن كودك، موجب افزايش ايمني او در برابر بيماريها ميشود. البته تغذيه براي داشتن شيردهي موفق و تامين مواد مغذي مورد نياز كودك بسيار مهم است. مادر در اين دوران علاوه بر نيازهاي تغذيهاي خود، براي توليد شير به مقدار بيشتري مواد غذايي و مايعات نياز دارد كه بايد برنامه غذايي خود بيفزايد.
در دوران شيردهي بسته به مقدار شير توليد شده، نياز به انرژي و ساير مواد مغذي و مايعات بيشتر ميشود كه بخشي از انرژي با مصرف چربيهاي ذخيره شده در بدن مادر در دوران بارداري تامين ميشود. پس مادر شيرده بايد برنامه غذايي خود را به شكلي تنظيم كند كه روزانه همه گروههاي غذايي را به صورت متعادل و مناسب دريافت كند.
توصیه های غذایی به مادران شیرده
- مادر شيرده بايد از همه گروههاي غذايي در برنامه غذايي خود استفاده كند.
- براي جلوگيري از كاهش آب بدن مادر(دهيدراتاسيون) به مادران توصيه ميشود كه روزانه به ميزان كافي مايعات و آبميوه طبيعي بخورند. نوشيدن يك ليوان مايعات مانند آب، شير يا آبميوه تازه در هر بار شيردهي توصيه ميشود.
- نياز به ويتامينها و املاح در دوران شيردهي افزايش مييابد، اما با رعايت يك رژيم غذايي متعادل ميتوان اين نياز را برطرف كرد.
- ورزشهاي سبك در افزايش توان بدني مادر و كاهش استرس نقش دارد و توصيه ميشود، اما ورزشهاي سنگين به مادران شيرده توصيه نميشود.
- قرار گرفتن در معرض نور مستقيم خورشيد به مدت دست كم 20 دقيقه در روز(در ساعت اوج تابش خورشيد نباشد) توصيه ميشود.
- از مصرف شكلات، قهوه، نوشابههاي گازدار، موادغذايي پر ادويه (مثل سوسيس و كالباس) و مواد غذايي نفاخ خودداري شود.
- نداشتن رژيم كاهش وزن در دوران شيردهي در صورت سلامت مادر ضروري است.
منبع: بیتوته