تشخیص دیسک گردن و درمان

آیا شما هم به دیسک گردن مبتلا هستید؟ آیا از این بیماری در رنج هستید ؟

در اثر فشارهای مکانیکی و حرکات ایجاد شده به تدریج دیسک‌های گردن دچار تغییراتی شده که از حالت نرمال خود خارج و در نهایت سبب بیرون زدگی دیسک می‌شود.

یک دسته از علائم ناشی از فشار بر روی ریشه‌های عصبی و دسته دوم فشار بر روی نخاع است. علائم فشار بر روی ریشه‌های عصبی گردن، قابلیت انتشار داشته و از گردن و شانه به سمت اندام‌های فوقانی منتشر می‌شود.

بیمار غیر از درد، احساس بی‌حسی و یا خواب رفتگی در دستهای خود دارد. برخی بیماران دچار احساس کاهش قدرت دست‌ها می‌شوند. از سوی دیگر، برخی بیماران در اولین بار متوجه اختلال در حرکات ظریف دست‌ها هنگام نوشتن می‌شوند. این آسیبی که با فشار روی نخاع بروز می‌کند، جدی بوده و این بیماران با کاهش قدرت اندام فوقانی به پزشک مراجعه می‌کنند. همچنین ممکن است به تدریج اختلال در راه رفتن و حرکات پاها ایجاد شود.

می توان کاربران کامپیوتر، حسابداران، خیاطان و آرایشگران و افرادی که امور دفتری دارند را از افراد مستعد به دیسک‌های گردن دانست و از آنجا که دیسک‌های گردن در این افراد شایع‌تر است، لذا باید ورزش‌های گردن به ویژه ورزش‌های ایزومتریک را به طور مرتب و روزانه انجام دهند تا عضلات گردن و شانه آنها تقویت شده و از برند دیسک گردن جلوگیری شود. افراد شاغل که معمولا در اکثر مواقع، سرشان در یک وضعیت قرار دارد، توصیه می شود این افراد در مراحل اولیه قبل از ایجاد علائم و درد در ناحیه گردن و سوزش ناحیه بین دو کتف باید ورزش کنند

035838518422125102a

تشخیص دیسک گردن

وقتی علایم و نشانه‌ها، دیسک‌گردن را نشان می‌دهد، باید بررسی‌های تکمیلی آغاز شود.

رادیوگرافی ساده، ام‌آرآی و نوار عصب اطلاعات بیشتری می‌دهد و با کنار هم قرار دادن یافته‌ها، تصمیم درستی نیز برای درمان گرفته می‌شود.

درمان دیسک گردن

۱- درمان نگهدارنده

با رعایت نکته‌های بسیار ساده و جزیی می‌توان بیماری را درمان کرد. در بیرون‌زدگی دیسک، بلافاصله سیستم التهابی بدن فعال می‌شود و بدن هم به‌طور خودکار آن را خنثی می‌کند.

دیسک گردن یک بیماری خودمحدودشونده است و با مداخلات بهینه‌سازی فرایند شغلی و وضعیت‌های مناسب هنگام کار، بهبودی حاصل می‌شود

بی‌حرکت‌ نگه‌داشتن گردن بسیار مفید است، زیرا فشار وارده کمتر می‌شود و به مرور بیرون‌زدگی سر جای اول خود برمی‌گردد.

برای این کار گردن‌بندهای طبی وجود دارد. همچنین برای تقویت عضلات و قوی‌تر کردن آن تمرینات ورزشی کمک می‌کند تا روند بهبودی سریع‌تر طی شود.

۲- درمان جراحی

اگر بعد از درمان‌های نگهدارنده همچنان علایم بیماری ادامه یابد، درمان جراحی ضرورت می‌یابد، اما چه بیمارانی به جراحی نیاز دارند؟

افراد زیر باید جراحی کنند:

– افرادی که نقص پیشرونده دارند، یعنی دیسک گردن آنقدر شدید است که حتی در راه رفتن نیز دچار مشکل شده‌اند و احساس می‌کنند هنگام راه رفتن، روی برف یا روی ابر قدم برمی‌دارند، یا زمین می‌‌‌خورند و دست‌هایشان قدرت انجام هیچ کاری ندارد و دچار نقص عصبی شده‌اند.

– گروهی که هیچ علایم عصبی ندارند، فقط از درد شدید و ناتوان‌کننده رنج می‌برند و به درمان با وجود همه اقدام‌ها پاسخ نمی‌دهند و شدت درد باعث افت کیفیت زندگی‌شان شده است.

– برای برگرداندن بیمارانی که کاملا با استراحت بهبود می‌یابند، ولی وقتی به محل کارشان بازمی‌گردند، دوباره همه علایم آغاز می‌شود.

۳- درمان غیر جراحی دیسک گردن

اولین مرحله در درمان دیسک گردن استراحت است .استراحت گردن با بی حرکت کردن آن حاصل می شود .

برای این منظور هم کافی است بیمار مبتلا به دیسک گردن برای مدت کوتاهی از گردن بند طبی استفاده کند.

بنابراین نیازی نیست بیمار مبتلا به دیسک گردن  استراحت مطلق داشته و یا بستری شود. اگرچه در موارد بسیار شدید ممکن است به بیمار مبتلا به دیسک گردن استراحت مطلق داده شود

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

 
مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره