تزریق بوتاکس و ژل از شایع ترین روش های زیبایی می باشد.که در بین مردم رایج گردیده است . و در این مقاله سعی شده اطلاعات کاملی برای شما قرار داده شود
بوتاکس چیست ؟
امروزه در کشورهای اروپایی از ترکیبات تزریقی متعددی جهت رفع چروک یا افزایش حجم اعضای بدن استفاده می شود که متاسفانه در جامعه ما اطلاعات محدودی در این باره وجود دارد. به اختصار باید گفت که این نوع ترکیبات به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
ترکیبات فلج کننده؛ که با فلج کردن عضلات پیشانی یا دور چشم، اسپاسم آن ناحیه را رفع می کنند و مانع از انقباض عضلات می شوند، بنابراین باعث رفع چروک و گاه بالا بردن ابروها می شوند و طول اثرشان بین ۳ تا ۶ ماه می باشد.
بوتاکس نام اختصاری سم بوتولیسم است. تزریق مقدار کمی از این ماده بطور مستقیم در ماهیچه فعالیت آن را کم کرده و خطوطی را که نتیجه پرکاری آن روی صورت به وجود می آید از بین می برد در نتیجه صورت جوان تر و شاداب تر به نظر می رسد. یک روش سریع و نسبتا غیر تهاجمی است.
برای درمان چروکهای پیشانی و چروک دور چشم (در مناطقی که حرکت عضلانی ضروری نیست) میتوان از بوتاکس استفاده کرد تا از پیشرفت و ایجاد چروکها جلوگیری شود.
هم اکنون بوتاکس در آمریکا روشی است که بیشترین استفاده را از نظر زیباسازی صورت دارد و چون عوارض تزریق ژل به نسبت کم است هنرپیشه های هالیوودی بیشترین مصرف کنندگان این ماده هستند.
بوتاکس برای چه منظوری استفاده می شود؟
تزریق بوتاکس یکی از روشهایی است که برای صاف کردن چین و چروکهای صورت و ایجاد ظاهری جوانتر در افراد به کار میرود؛ مانند چین و چروکهای ناشی از اخم کردن که در بین ابروها یا روی پیشانی ایجاد میشوند و چروکهای اطراف چشم و دهان که در موقع خندیدن ظاهر میشوند.
این نوع چروکها عمدتا ناشی از انقباض عضلات زیر پوستی هستند. روش تزریق بوتاکس با کاهش توانایی انقباض این عضلات، باعث کم شدن این چروکها میشود. تغییرات هورمونی و وراثت دو عامل ایجاد چروک ها و خطوط روی پیشانی است که به مرور زمان به از بین رفتن و ضعیف شدن کلاژن و الاستین و به تبع آن پیدایش چین و چروک های صورت از جمله خطوط روی پیشانی می انجامد. بوتاکس پیشانی شناخته شده ترین روش برای از بین بردن چروک های پیشانی است.
بوتاکس در برخی موارد برای کاهش میزان تعریق در کف دستها یا عرق زیر بغل نیز استفاده میشود. هیپرهیدروز (تعریق زیاد بدن) عارضه پزشکی است که در آن میزان تعریق از حد طبیعی موردنیاز بدن بیشتر میشود و وضعیتی است که بسیاری از افراد را تحت تأثیر قرار میدهد و غالباً بدون تشخیص و درمان رها میشود. اگر شما از تعریق زیاد رنج میبرید و از لکههای عرق بر روی لباستان خجالت میکشید، احتمالاً بوتاکس بهترین راهکار برای شماست. بوتاکس درمان تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای افرادی است که با عارضه تعریق زیاد درگیر هستند. با تزریق بوتاکس میتوان عارضه هایپرهیدروز (hyperhidrosis) را به گونهای مؤثرتر و ایمنتر درمان کرد. ضمن اینکه عوارض تزریق بوتاکس بسیار کم و موقتی هستند. خستگی، ناراحتی یا درد در محل تزریق، سر درد، افتادگی چشم و واکنش های آلرژیک همگی می توانند از عوارض تزریق بوتاکس باشند.
در تهیه داروی بوتاکس باید به این نکته توجه شود که دارو حتما مورد تایید وزارت بهداشت و درمان باشد.
اطلاعات مفید درباره تقویت لب
با این عمل حجم لبها افزایش یافته و ظاهر زیباتری پیدا میکند.
سه روش اصلی برای انجام این کار وجود دارد :
۱- روش تزریق ژل های مخصوص
۲- استفاده از بافت چربی خود فرد و تزریق چربی
۳- با عملهای موضعی روی خود لب
در تزریق ژل یا چربی توجه نمائید ، هم اکنون انواع ژلهای متنوع وارد بازار شده است، که بر حسب مدت زمان پایداری در بدن فرد تقسیم بندی میشوند. حداکثر مدت زمان پایداری تا دو سال ذکر شده است. در صورت تمایل می توان تزریق ژل را تکرار نمود.
در روش استفاده از بافت چربی خود فرد ،که اصطلاحا گرافت چربی گفته میشود از دو متد سود می جوئیم :
الف : کشیدن بافت چربی با سرنگ های مخصوص از نواحی زیر شکم یا رانها و سپس تزریق لب بدون برش جراحی
ب : برداشتن بافت زیر جلد از ناحیه زیر شکم با انجام برش کوچک و سپس قرار دادن آن در داخل لب
حدود ۲۰% از گرافت چربی در ظرف ۶ هفته جذب میگردد ولی آنچه از آن به بعد باقی می ماند ، دائمی است.
در روش سوم با دادن برشهای ویژه در سطح داخلی لب ،حجم لب افزایش یافته و نتیجه آن پایدار است.
تزریق ژل به چه صورت می باشد و آیا عوارضی هم به دنبال دارد؟
در مورد تزریق ژل به صورت ، از آنجایی که خیلی از این ژل ها نوعی پروتئین بوده و بدن آن ها را به عنوان مواد بیگانه شناسایی نمی کند، معمولاً عوارضی نیز مشاهده نمی شود. حتی در موارد نادر اگر عوارضی ایجاد شود، چون به تدریج بدن این مواد را جذب و تجزیه می کند، هیچ گونه عارضه ماندگاری باقی نخواهد گذاشت. از تزریق ژل جهت کاشت گونه نیز میتوان استفاده نمود .
اما در مورد تزریق ژل صورت دائم، گاهی عوارضی همچون حساسیت و حتی عفونت و گاهی جابه جایی ژل مشاهده می شود که برای پرهیز از آن، اولا در مورد افرادی که سابقه بیماری های خود ایمنی همچون آلرژی و آسم دارند بایستی آزمایش انجام شود و در بیماری های خود ایمنی شدید مانند لوپوس ، روماتیسم و سندرم نفروتیک و نیز بیماری های سیستمیک مانند دیابت، بهتر است به طور کلی تزریق انجام نشود.
ثانیاً برای جاهای ظریف تر بهتر است فقط از انواع مرغوب استفاده شود.
ثالثا حجم مقدار ماده تزریق شده زیاد نباشد.
ژلهای تزریقی به صورت موقت هستند و به داخل لایههای بافت پوست تزریق میشوند تا به آن حجم دهند و درنتیجه چینوچروکهای ایستا را از بین ببرند و قسمتهایی از صورت که صاف یا فرورفته است را حجیم کنند. هنگامی که ژلها به مناطق زیر پف چشم تزریق میشوند، برآمدگی پف چشم کاهش پیدا میکند. تزریق ژلها برای کسانی که پف چشمهایشان کم و خفیف است گزینهی مناسبی است. کسانی که پف چشمهایشان شدید است، میتوانند روش عمل جراحی را انتخاب کنند. قیمت تزریق ژل نیز نسبت به تزریق چربی کمتر است.