شاید مزیت پیاده روی آن باشد که انجامش برای هر کس بدون توجه به سن و جنس در همه جا و همه وقت میسر است اما نقطه ضعف پیاده روی آنست که برای کسب فایده ای معادل با دویدن ، باید ۳ برابر وقت صرف شود. نکته مهم در تمرینهای هوارسان اینست که ضربان قلب باید به اندازه مناسبی با توجه به فرمول بالا رود. ( ۶۰% تا ۷۵% حداکثر ضربان قلب)
تاثیر پیاده روی در افراد دیابتی
چندین بررسی نشان داده است که پیاده روی آثار بهداشتی قابل توجهی در تمام گروههای سنی دارد. کاهش وزن ، کمتر شدن بافت چربی، پایین آمدن فشارخون و بهبود وضعیت چربیهای خون از جمله این آثار بهداشتی هستند نمونهای از برنامه پیاده روی در جدول ذیل آورده شده است. همانطور که مشاهده میکنید زمان ورزش به مرور طولانی میشود و ضربان قلب نیز به تدریج از ۶۰% به ۷۵% حداکثر خود خواهد رسید.
توصیه های کلی در انجام فعالیت های ورزشی برای افراد دیابتی
ارزیابی وضعیت سلامت قبل از شروع تمرینهای ورزشی، آشنایی با علامتها و نشانههای عوارض قلبی ( درد قفسه سینه، ضربان قلب خیلی تند )، انتخاب ورزش مناسب برای فرد، آشنایی و به خاطر سپردن علامتهای کاهش قندخون ( سردرد، سرگیجه و … )، آشنایی با اقدامات مناسب هنگام پیدایش علامتهای افت قند خون
آگاهی از افت قندخون « تأخیری » که میتواند ۴ ساعت یا بیشتر ( تا ۴۸ ساعت) پس از قطع تمرینهای ورزشی رخ دهد و همچنین آگاهی از اینکه انسولین را در عضلاتی که در تمرین ورزشی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند، نباید تزریق کرد چرا که این مسأله عامل عمدهای در بروز افت قندخون است.
منبع: خیریه دیابت طبرستان