تاثیر عوامل روانی بر بی اشتهایی کودکان

[sbu_post_image]

حتما برای شما هم پیش آمده كه غذایی خوشمزه درست كرده‌اید، سفره‌ را چیده‌اید و منتظر فرزندتان نشسته‌اید تا با هم غذا بخورید اما او بداخلاقی ظرف غذا را كنار می‌زند و هیچ چیز نمی‌خورد. گاهی هم ممكن است با غذایش بازی كند و فقط چند لقمه‌ای از آن بخورد.

بی‌اشتهایی كودكان، مساله‌ای است كه بسیاری از مادرها از آن شكایت دارند؛ به خصوص درباره بچه‌های زیر سن مدرسه یا حتی در سنین مدرسه، اما باید توجه داشته باشید كه بی‌اشتهایی كودكان دلایل مختلفی دارد كه یكی از مهم‌ترین آنها دلایل روانی است.

عوامل روانی بی‌اشتهایی بچه‌ها

گاهی بچه‌ها نسبت به بعضی مواد غذایی شرطی می‌شوند.
بی‌اشتهایی به هر علتی ایجاد شود، می‌تواند به سلامت كودك لطمه بزند. گاهی بچه‌ها از بوی غذایی خاص (مثلا ماهی) خوششان نمی‌آید و نسبت به آن حساس هستند. گاهی نیز مصرف میان وعده‌ها در ساعات نزدیك به وعده غذای اصلی می‌تواند باعث شود كودك تمایلی به غذا خوردن نداشته باشد؛ بخصوص میان وعده‌های چرب مانند چیپس و پفك یا میان وعده‌های شور و شیرین.

هیجان زیاد كودك هنگام غذا خوردن یا در ساعات نزدیك به صرف غذا نیز از دیگر عوامل بی‌اشتهایی است. البته تفاوتی ندارد كه این هیجان مثبت باشد یا منفی، چون در هر صورت می‌تواند سبب بی‌اشتهایی كودك شود.

بازی با اسباب‌بازی جدید، تماشای كارتون یا بازی با دوستان هنگام صرف غذا یا قبل از آن، همه از جمله مواردی است كه می‌تواند سبب ایجاد هیجان و در نتیجه بی‌اشتهایی كودك شود.

منبع: سیمرغ

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره