تاثیر زمان غذا خوردن بر چاقی کودکان

post_image

با توجه به شیوع چاقی کودکان در سال‌های اخیر،اهمیت رژیم غذایی در این گروه سنی بیش از قبل شده است.مطالعات انجام گرفته در بزرگسالان نشان‌دهنده ارتباط مستقیم بین وزن بدن و دیر وقت غذا خوردن در طول روز بوده است؛به طوری که افرادی که در ساعات انتهایی روز غذا می‌خورند،تمایل به دریافت کالری بیشتر و مواد غذایی پرکالری‌تر در طول روز دارند.در نقطه مقابل آنهایی که وعده صبحانه بزرگ‌تری دارند،تمایل به دریافت کالری کمتری در طول روز دارند.شواهد حاکی از آن است که کودکان نیز به تبع والدین خود و بویژه در ایام تعطیلات صبحانه دیرهنگام داشته و تمایل به خوردن سهم بیشتری از کالری مورد نیاز خود در ساعات انتهایی روز دارند.

نقش دریافت مواد غذایی در ساعات دیرهنگام بر افزایش وزن کودکان

در مقایسه با کودکانی که وزن طبیعی دارند، کودکان دارای اضافه وزن عموما در طول روز سهم بیشتری از کالری مورد نیازشان را از ساعت ۴‌بعدازظهر به بعد دریافت می‌کنند.علاوه بر آن که طی ساعات انتهایی روز،استفاده از تنقلات ناسالم بیشتر است و به دلیل خوردن در برابر تلویزیون با احساس سیری متناسب همراه نیست.
در کودکان و نوجوانان اگرچه باز مساله اصلی در افزایش وزن عدم تعادل غذای دریافتی و انرژی سوخت‌وساز است؛ اما منتقل کردن میزان اصلی مواد غذایی به ساعات دیرتر طی روز به بهانه عدم اشتهای صبحگاهی یا ایام تعطیلی مدارس باعث حجم بیشتر میزان غذای مصرفی و در نهایت افزایش وزن خواهد شد.

پیشگیری از چاقی کودکان

برای پیشگیری از چاقی کودکان،علاوه بر توجه به میزان کالری دریافتی توجه به رفتار غذایی و نیز فعالیت بدنی طی روز ضروری است.

لذا توصیه اساسی آن است که والدین به کودکان خود کمک کنند تا عادات سالم را بیاموزند و بیشتر از میوه‌ها،سبزی‌ها و غلات سبوس‌دار که کالری کمتری داشته؛اما مواد مغذی بالایی دارند،استفاده کنند.علاوه بر این اثر مفید تنظیم زمان مصرف وعده‌ها و میان‌وعده‌ها به طور منظم طی روز در کنترل وزن را از یاد نبرند.

منبع: سیمرغ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره