بیشتر پدر و مادرها درباره تغذیه کودکان خود نگران هستند . این والدین از بى میلى و کم غذا خوردن کودکان خود در رنج هستند و شکایتهاى مختلفى در این مورد دارند . بىاشتهایى یا بد غذایى کودک در هر شکلی ،مساله مهمى است که باید آن را جدى گرفت، چرا که در نهایت به سوء تغذیه منجر مىشود . باید بدانیم فقط گرسنگى نیست که کودک را به سوى غذا مىکشاند و یا فقط سیر بودن موجب دورى و پرهیز از غذا نمىشود، بلکه عوامل گوناگونى، جدا از نیازهاى بدنى، موجب مىشود تا کودک غذا بخورد یا نخورد .
تاثیر رفتار بزرگترها بر بی اشتهایی کودکان
رفتار بزرگترها در این مورد بسیار تعیین کننده است؛ براى مثال اگر کودکى صبحانه خوردن با خانواده خود را دوست داشتنى و با اهمیت نبیند، هیچ میلى به یک صبحانه خوب پیدا نمىکند .
در بسیارى از خانوادههایى که زنان شاغل هستند دیده شده که مادر، کودک را با عجله بیدار مىکند، با عجله لباس او را مىپوشاند و به زور، یک لقمه خشک در دستش مىگذارد تا آن را به عنوان صبحانه بخورد . کسى نمىتواند در یک محیط عصبى، شلوغ و با عجله غذا بخورد. غذا خوردن آن هم در ابتداى صبح، باید همراه با آرامش باشد . ایستاده غذا خوردن، با عجله لقمهاى را درست کردن، در حالى که کارهاى مختلفى را انجام مىدهید، فضاى ناامنى را براى یک تغذیه مناسب به وجود مىآورد . در چنین حالتى، هیچ کودکى میل به خوردن صبحانه ندارد .
خانوادههایى که مجبورند صبح زود از خانه خارج شوند و وقت کافى براى صبحانه خوردن در کنار کودک خود را ندارند، بهتر است برنامهاى را تنظیم کنند که بتوانند همه با هم و در حضور کودک صبحانه بخورند و از این وعده غذایى لذت ببرند .
براى سر حال بودن در صبح و داشتن وقت کافی برای صرف صبحانه می توان شبها زودتر خوابید، یک سرى کارها را از قبل انجام داد و زودتر بیدار شد تا کودک فرصت انجام کارهاى اولیه را داشته باشد .
در بعضى از خانوادههایى که مادران شاغل نیستند، مشکل به شیوه دیگرى خودنمایى مىکند ؛ بعضى از مادران آن قدر دیر از خواب بیدار مىشوند که مىتوانند صبحانه و ناهار را همزمان بخورند . دیر بیدار شدن، کوفتگى، خستگى و بىحوصلگى، بىاشتهایى را به همراه دارد . از آن جا که مادر بىمیل استبراى تهیه صبحانه مناسب تلاشى نمىکند، در نتیجه با همان بىحوصلگى چیزى را براى کودک خود آماده مىکند تا او بخورد . کودکى که همراه مادر خود دیر بیدار شده است طبیعى است که صبحانه و ناهار او یکى مىشود .
به کودک فرصتبدهید تا صبحانهاش را کامل بخورد . در چنین فضایى نه تنها کودکان، بلکه هر انسانى از خوردن صبحانه لذت مىبرد و طبیعى است که این رفتار به عنوان یک عادت غذایى مناسب در کودک باقى مىماند .
منبع: تبیان