[sbu_post_image]
بهترين شيوه درماني براي كوتاهي قد پيشگيري از آن است. كودكي سن بسيار حساسي است و اغلب رشد فرد در اين سنين بيشترين سرعت را دارد. بنابراين در صورتي كه كودك از فعاليت و تغذيه مناسب برخوردار باشد به حداكثر توان رشدي خود دست مي يابد. اگر والدین بر روی نمودار قد و رشد نوزاد در 2 سالگی، کاهش مشاهده کردند میبایست برای بررسی علل کوتاهی قد نوزاد به پزشک متخصص غدد مراجعه کنند. اگر مشکل از غدد رشد باشد دکتر با تجویز هورمون رشد برای درمان کوتاهی قد اقدام میکند.
نكته ديگر تشخيص زودرس و صحيح كوتاه قدي در كودك است. چراكه بيشترين شانس براي افزايش طول قد افراد تا قبل از بسته شدن صفحات رشد وجود دارد و پس از آن سخت تر مي توان كاري كرد. پس از تشخيص، با استفاده منظم و درست داروهايي كه توسط پزشك متخصص غدد تجويز شده است مي توان كمبود رشد را جبران كرد. اين داروها مي توانند هورمون رشد يا مواد مغذي مكمل مثل كلسيم، آهن و روي باشد يا حتي هورمون هايي باشد كه بلوغ فرد و در نتيجه بسته شدن صفحات رشد را به تاخير مي اندازد.
روش های درمانی افزایش قد در بزرگسالان
در مورد روش هاي درماني در بزرگسالان راه هاي زيادي ارائه شده كه مستدلترين آنها عمل جراحي افزايش قد روي استخوان هاي بلند فرد است. البته اين عمل جراحي بسيار پرهزينه و پيچيده است. به علاوه طول دوره ريكاوري و تحمل اين دوره براي بيشتر افراد بسيار سخت است تا آنجا كه برخي مراكز ابتدا ظرفيت فرد را براي تحمل دوره ريكاوري مي سنجند و سپس اقدام به عمل جراحي مي كنند.
بهترین زمان تشخیص کوتاهی قد و همچنین درمان کوتاهی قد در دختران از 2 تا 12 سالگی و در پسران از 2 تا 14 سالگی است چرا که محل رشد استخوانی در این فاصله زمانی باز است.
استفاده از ورزشهای جهشی برای افزایش قد مفید است ورزش هایی مانند: شنا، دوچرخه، والیبال، بسکتبال، فوتبال. ورزش ژیمناستیک بعد از سن 9 سالگی برای افزایش قد کودکان مناسب است زیرا در سن پایینتر میتواند به محلهای رشد استخوانی فشار وارد سازد و باعث زود بسته شدن محلهای رشد استخوانی شود و سبب شود کودکان کوتاه قد و عضلانی شوند.
نکته:
از مصرف هورمون رشد بدون تجویز پزشک متخصص غدد و متابولیسم بپرهیزید چرا که باعث تغییر شکل در اندام تحتانی میشود.
منبع: ایران سلامت ، نیک نیوز