دیابت و برنامه غذایی
بیماران دیابتی باید توجه بیشتری به آنچه میخورند داشته باشند. پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف برخی غذاهای مغذی را در رژیم دیابتی افراد مبتلا توصیه میکنند که حاوی چهار نوع ماده سالم مغذی، همچون فیبر، امگا ۳، کلسیم و ویتامین D است.
افراد دیابتی برای داشتن برنامه صحیح غذایی باید با موارد زیر آشنا باشند:
- شناخت واحد های غذایی
- آشنایی با میزان کربوهیدرات در مواد غذایی مورد مصرف روزانه
- آشنایی با میزان نیاز بدن
- شناخت موادغذایی مضر و سالم
اگر دیابت داشته باشید، برنامه غذایی و فهرستهای جانشینی به شما برای رسیدن به تمام اهداف تغذیهای کمک میکند. اولین گام، صحبت و مشورت با رژیم شناس خودتان است، کسی که احتیاجات روزانه تغذیهای شما را محاسبه کرده و به شما کمک میکند تا به نسخه تجویز شده تغذیهای خود، بهخوبی عمل کنید. نسخه تجویز شده یا همان برنامه غذایی با کالری، کربوهیدرات و پروتیین و چربی که شما خوردهاید و با سطح فعالیت خود شما و میزان انسولین موجود در بدنتان تطبیق داده خواهد شد. اما نکته ای که باید حتما به آن توجه کرد این است که حتما گروه های غذایی زیر جزو آنها باشد:
گروه های غذائی
گروه میوه جات حدود ۱۵ گرم کربو هیدرات را دارند.
گروه نان هر واحد معادل ۱۵ گرم کربوهیدرات را دارند.
گروه سبزیجات روزانه حدود ۱۲۰ گرم آزاد است گروه گوشت معادل ۸ گرم پروتئین دارد.
گروه چربی معادل ۴ گرم چربی دارد.
پس از محاسبه میزان کالری موردنیاز واحدهای کربوهیدرات، چربی وپروتئین را محاسبه می کنیم.
منبع: کتاب راهنمای دیابت نوع ۱ در کودکان و نوجوانان از خانم زهرا سعید رضایی کارشناس تغذیه و خانم دکتر قائمی