کاشت گونه روشی موثر در افزایش فرم، برجستگی و متوازن کردن صورت یک فرد است. برجسته سازی گونه به روش های گوناگون انجام می شود. استفاده از مواد مصنوعی مانند آلودرم، سیلیکون یا Gore-tex تقویت گونه همچنین با تزریق چربی گونه نیز انجام می شود که نگاه خسته و چشمان گود رفته را تا حدی اصلاح می کند.
بهترین روش گونهگذاری
دلایل مختلفی برای برجسته سازی گونه وجود دارد، به همین دلیل روشها و راهکارهای مختلفی نیز برای گونه گذاری بدون جراحی ایجاد شده است؛ برای مثال: برای فردی که صورت لاغر با چین و چروک زیادی دارد، اولین راه تزریق چربی به چانه و گونه است. در این موارد چربی از بافت بدن گرفته و به تمام صورت تزریق میشود، این کار باعث شادابی پوست و برطرفشدن چروکها و لاغری صورت میشود و همچنین میتواند حجم گونه را نیز جبران کند.
تکنیک عمل :
در بیشتر موارد از طریق داخل دهان برش کوچکی بین لثه فوقانی ونسج نرم گونه می دهیم . نسج نرم را از گونه بلند می کنیم . ودر نتیجه حفره ای ایجاد می شود که پروتز را درون این حفره ودرست روی استخوان گونه قرار می دهیم و آن را فیکس می کنیم . در ظرف ۷۲ ساعت پروتز کاملا به استخوان می چسبد. سپس محل برش را با نخ قابل جذب می دوزیم
زمان بهبودی
اغلب بیماران می توانند در عرض یک هفته پس از جراحی زیبایی گونه به سرکار برگردند و فعالیت های روزمره خود را از سربگیرند و در عرض سه تا چهارهفته پس از جراحی زیبایی برجسته کردن گونه می توانن ورزش و فعالیت های سنگین را از سر بگیرند. تا دو هفته پس از جراحی زیبایی گونه کمی کبودی و ورم قابل مشاهده است. با این حال، با استفاده از کمپرس یخ و کمی آرایش در قسمت میانی صورت، می توان آنها را به حداقل رساند.
در طول دوره بهبودی بعد از جراحی پروتز گونه تمامی داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ها را برطبق تجویز پزشک مصرف کنید تا درد و ناراحتی را کاهش دهید و از عفونت جلوگیری کنید. اگر چه بخیه ها در عرض چند هفته حل می شوند و نیازی نیست که توسط پزشک باز شوند، هنوز باید برای مراقبت های بعدی به پزشک مراجعه کنید تا نتایج بدست آمده و روند بهبودی شما ارزیابی شود.
پس از اتمام دوره بهبودی اولیه جراحی پروتز گونه، در عرض چندین هفته نتایج نهایی به تدریج نمایان تر می شوند. شش ماه پس از جراحی زیبایی پروتز گونه، گونه های شما پرتر و متقارن تر می شود و پوست شما سفت می شود. هیچ جای زخمی قابل مشاهده نیست و صورت شما ظاهر طبیعی و جوانی خواهد داشت.
آیا پروتزها نیاز به فیکس شدن دارند؟
بعضی از انواع پروتزها نیاز به فیکس کردن با پیچ دارند و بعضی دیگر با نخ بخیه از روی پوست صورت فیکس می شوند و در بعضی دیگر نیازی به فیکس کردن ندارند.
چه کسانی مناسب گذاشتن پروتز هستند؟
بنا به تشخیص پزشک کسانی که گونه های صاف و نا مشخص دارند، چانه کوچک دارند و نیاز به اصلاح تا حدود ۶میلیمتردارند قابل اصلاح با پروتز گونه میباشند در سایر نواحی مثل فک تحتانی برحسب تشخیص پزشک، پروتز استفاده میشود
-آیا پروتزهای سیلیکونی ضرری برای بدن ندارد؟
براساس تحقیقات انجام شده، سیلیکونها ضرر عمدهای برای بدن ندارند و سالها بدون عارضه در محل باقی میمانند و در حجمهای گوناگون ساخته میشوند. برخی از کارخانههای سازنده، فضای داخل پروتزها را از سرم پر میکردند. در حال حاضر، این نوع پروتزها مطلوبترین و کمعارضهترین نمونههای به دست آمده است.
از سایر عوامل مؤثر در ایجاد ریزش گونه و بخش میانی صورت عبارتند از :
۱-عوامل ژنتیکی و فامیلی
۲-رژیم غذایی غلط
۳-بی خوابی ، اضطراب ، افسردگی سیگار و مصرف الکل
۴-کار در محیط آزاد و در معرض آفتاب و باد
۵-عدم برخورداری از ساختمان گونه مناسب در جوانی لذا افراد کاندید گونه گذاری را می توان به دو گروه عمده تقسیم بندی نمود : افراد جوان با ضعف استخوان گونه که بخش میانی صورت نامتعادل دارند و خواهان یک چهره جذاب و موزون هستند . و گروه افراد میانسال که به علت گذشت عمر دچار تحلیل استخوان و نسج همبندی گونه و ریزش بخش میانی صورت گردیده اند. اگر چه گونه گذاری در همه افراد ذکر شده دارای تأثیری زیاد در ایجاد یک چهره جذاب و موزون می باشد لیکن تجربه نشان داده است که افرادی که دارای صورت های با مشخصات زیر می باشند نیز از این عمل نتیجه خوبی می گیرند.
۱-صورت های کاملاً گرد که زوایای مناسب بین اجزاء مختلف آن موجود نمی باشد.
۲-صورت های مربعی شکل که دارای فک تحتانی بزرگ می باشند که در این افراد اصلاح عدم توازن بخش میانی صورت و فک تحتانی تنها با گذاشتن گونه مناسب امکان پذیر است.
۳-صورت های صاف و تخت (در نیمرخ) که بخش میانی صورت به علت ضعف نسوج چربی و همبندی فرو رفته است.
۴-در افرادی که دارای چانه و گونه خیلی کوچک هستند. ( افراد دارای چانه بسیار کوچک می توانند از تزریق ژل به چانه برای متعادل سازی صورت استفاده نمایند )
۵-افرادی که به علت حادثه یا تصادف دچار شکستگی یک طرفه یا دو طرفه صورت شده اند و دارای گونه و فک فوقانی فرورفته و نامتقارن هستند.
۶-افرادی که عیوب مادرزادی صورت دارند و دچار تحلیل یک طرفه یا دو طرفه صورت شده اند.