هدف اصلی معرفی ایمپلنت های دندانی به عنوان یک درمان جایگزین برای پروتز های بریج بوده و اینکه همکاران بتوانند مزایای ایمپلنت را برای بیماران تشریح کرده و در دستور کار خود قرار دهند. و دیگر هیچ دندانی بخاطر پایه بریج قرار گرفتن تراشیده نشود.
به طور کلی هر بیماری که شرایط کشیدن دندان را داشته باشد میتواند کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشد.
و از نظر قانونی دندانپزشک عمومی یا متخصص میتواند کاشت ایمپلنت دندان را در شرایط مطب انجام دهد. البته گرافت های وسیع استخوانی باید در بیمارستان توسط متخصص جراح فک و صورت انجام شود و جراحی سینوس لیفت باز باید توسط جراح فک و صورت در مطب یا بیمارستان انجام پذیرد.

طول عمرهای ایمپلنت ها ی دندانی چقدر است ؟
با پیشرفت هایی که دندانپزشکی نوین داشته انتظار می رود بیشتر ایمپلنت ها عمر نا محدودی داشته باشند البته طول عمر یک درمان ایمپلنت بستگی به عوامل متعددی دارد که بهداشت ونحوه نگهداری توسط بیمار ، قطر و طول ایمپلنت ، توزیع صحیح نیروها روی ایمپلنت موثرند .
دندانهای طبیعی ما درطول زمان دچار تغییر رنگ میشود؛ آیا به دلیل این تغییر رنگ، دندان یا پروتزهایی که با ایمپلنت در دهان ما کاشته میشوند، نیاز به تعویض در بلند مدت دارند؟
با توجه به مواد غذایی مصرفی مثلاً چای و قهوه زیاد یا استعمال دخانیات، رنگ ریزههایی روی دندانهای طبیعی جمع میشود؛ از این منظر مشکلی پیش نمیآید، زیرا این رنگ ریزهها به روی آن پروتزها هم جمع میشوند و تفاوت خاصی ایجاد نمیشود و با یک جرمگیری به حالت اولیه باز میگردد اما برخی از تغییر رنگها با افزایش سن صورت میگیرد که دلایل بیرونی ندارد و جنبه درونی دارد، که در این تغییر رنگ نیاز به تعویض روکش در درازمدت احساس میشود.
برای چه کسانی نمی توان ایمپلنت گذاشت ؟
در مواردی که بدن توانایی ترمیم و التیام را نداشته باشد ( مانند دیابت کنترل نشده ) امکان استفاده از ایمپلنت نیست . البته در صورتی که دیابت فرد تحت کنترل پزشک قرار گیرد درمان موفقیت آمیز خواهد بود . در افرادی که برای درمان سرطان ها ، شیمی درمانی می شوند پس از پایان درمان های مذکور امکان گذاشتن ایمپلنت وجود دارد .
مراقبت ایمپلنت دندان – بعد از عمل
-استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین سه بار در روز از روز بعد از کاشت ایمپلنت دندان به مدت ۵ روز(روش استفاده:پس از میل کردن هر وعده غذایی مسواک بزنید و پسازآن بهاندازه یک درب دهانشویه بدون رقیق کردن به مدت یک دقیقه دردهان بچرخانید و تا یک ساعت پسازآن دهانتان را آب نزنید و غذایی میل نکنید.)
-درصورتیکه داروی آنتیبیوتیک برای شما تجویزشده در اولین فرصت استفاده نموده و طبق دستور ادامه دهید.
-استفاده از مسکن تا دو روز اول بعد از کاشت ایمپلنت دندان جهت کاهش درد توصیه میشود.
-از تف کردن پرهیز نمایید و درهرصورت آب دهان را ببلعید.
-دو ساعت بعد از جراحی غذا خوردن مانعی نداشته، اما سعی نمایید به مدت ۴۸ ساعت غذا سرد و رقیق میل نمایید. بعدازاین مدت خوردن غذاهای گرم هیچگونه مانعی نداشته اما به مدت یک هفته از خوردن غذاهای جویدنی پرهیز کنید.
-از مکیدن و استفاده کردن نی برای خوردن و آشامیدن پرهیز نمایید.
-از کشیدن سیگار حداقل به مدت ۵ روز خودداری نمایید.
-مراقبت ایمپلنت به همراه پیوند استخوان : بهتر است روز اول جراحی، تا قبل از خواب با فواصل زمانی ۱۵ دقیقه از کمپرس یخ استفاده نمایید و پسفردای روز جراحی نیز کمپرس گرم هر ۱۵ دقیقه تجویز میگردد.
-مراقبت ایمپلنت ازنظر مسواک زدن : در روز جراحی ایمپلنت نواحی دیگر دهان مسواک زده شود و ناحیه ایمپلنت شده تا سه روز فقط با دهانشویه تمیز شود.از روز سوم یا از مسواک اسفنجی استفاده شود و یا با پنبه آغشته به کلرهگزیدین آرام محل کاشت ایمپلنت را تمیز نمایید،چون تمیز بودن لثه دور ایمپلنت تأثیر بسیار زیادی در کاهش درد و سرعت ترمیم لثه دارد.
-تورم در هفته اول طبیعی بوده. همچنین درد و تب مختصر نیز بعد از جراحی معمولاً وجود خواهد داشت. درصورتیکه شرایطی غیر از مسائل فوق وجود داشت، بیمار نیازمند مراجعه و یا تماس با کلینیک است.
هزینه
این که هزینه کاشت دندان چقدر است، سوالی است که تنها میتوان با ساخت ایمپلنت ان را مشخص کرد در نتیجه در ابتدای کار پاسخ پیچیده است. برای پاسخ به این سوال شما باید نیاز واقعیتان را ارزیابی کنید و در این صورت قادر به براورد هزینه واقعی خواهید بود
قیمت ایمپلنت دندان بستگی به عوامل بسیاری از جمله فردی:
کیفیت، مقدار و محل استخوان: در صورتی که عرض استخوان و ارتفاع ان در محلی که ایمپلنت گذاشته موشود کافی باشد به هزینه اضافی نیاز ندارید اما در صورتی که استخوات تحلیل رفته باشد و یا شکل و اندازه استخوان کافی نباشد پیوند استخوان میتواند هزینه ایمپلنت دندان بیشتر خواهد بود.
تعداد دندان هایی که جایگزین میشوند و نوع دندان مصنوعی : تاج پیچ ثابت و و پل ثابت و متحرک توسط ایمپلنت باقی میمانند پل متحرک کم هزینه تر از نوع ثابت آن است.
نوع ایمپلنت دندان که مناسب خواهد بود: ایمپلنت های استاندارد بین ۳ تا ۶ میلی متر قطر و ۶ تا ۱۴ میلی متر طول دارند نوع “کوتاه” ایمپلنت حدود ۲ میلی متر قطر دارند و گاهی اوقات می تواند مورد استفاده قرار گیرد برای حمایت از دندان بسیار کوچک فردی، یا در ترکیب در یک گروه برای حمایت از پروتز متحرک می تواند مورداستفاده قرار بگیرد.