افزایش قد کودکان

post_image

بسیاری از افراد حسرت قدبلندها را می‌خورند و آرزو می‌کنند قدشان کمی بلندتر شود؛ اما آیا واقعا می‌توان کاری در این زمینه و افزایش قد کودکان انجام داد و آیا کوتاهی قد، چاره‌ای دارد؟ وقتی صحبت از شیوه های مختلف افزایش قد می‌شود، صدها کار مختلف در ذهن انسان نقش می‌بندد؛ از دمپایی و کفش‌های افزایش‌دهنده قد گرفته تا جراحی و…. اما اگر شما هم در جستجوی شیوه‌ای برای افزایش قدتان هستید، خوب است بدانید خیلی از این روش‌ها فقط در حد حرف است و تبلیغ؛ در حالی که ورزش و تغذیه صحیح می‌تواند اثرات مثبتی در افزایش قد کودکان و نوجوانان داشته باشد.

در سن مدرسه، یعنی از ابتدای ۶ سالگی، ورزش برای افزایش قد ورزشهایی است که سبب تصحیح حالتهای بدن و افزایش قد شوند و بازیهایی که در جریان آن بچه می جهد و می دود مناسب است. بعد از ۱۲ سالگی علاوه بر تعلیم ورزش، باید بازیهای ورزشی را بدون مسابقه و حداکثر تا حد رقابت شروع نمود. اشخاصی که در انجام این ورزشها شرکت می کنند باید دقیقاً مراقبت شوند، زیرا جوانان همیشه تمایل دارند و می خواهند از حدود امکاناتشان تجاوز کنند.

افرادی که برای افزایش قد به پزشک مراجعه می‌کنند، اول باید با تعریف کوتاهی قد آشنا شوند؛ چرا که ممکن است اصلا قدشان کوتاه نباشد و آنها بی‌دلیل خودشان را به دردسر بیندازند. قد افراد با توجه به عوامل ژنتیکی و براساس قد والدینشان متفاوت است. بنابراین همه افرادی که با شکایت از کوتاهی قد به پزشک مراجعه می‌کنند، واقعا قد کوتاه نیستند و ممکن است اصلا به درمان خاصی مثل تزریق هورمون رشد برای افزایش قد نیاز نداشته باشند.

علت کوتاهی قد

دو علت شایع برای کوتاهی قد وجود دارد. علت اول کوتاهی قد ژنتیک است. در این حالت کودک قد کوتاه است زیرا پدر و مادر کوتاه قد بوده‌اند. در این کودکان رشد طبیعی است و سن استخوانی کودک نسبت به سن تقویمی عقب نیست. سن استخوانی در واقع نشان دهنده سن بیولوژیک واقعی کودک است. به عنوان مثال اگر کودکی ۱۰ ساله، سن استخوانی هفت تا هشت ساله داشته باشد نشان دهنده یک اختلال یا بیماری در کودک است. کم کاری تیروئید، کمبود هورمون رشد، سوء تغذیه و بیماری های دستگاه گوارش می‌تواند عامل عقب افتادن سن استخوانی نسبت به سن تقویمی کودک باشد. دومین علت شایع کوتاهی قد، تاخیر سرشتی در رشد است.

در این کودکان از سن دو سالگی کوتاهی قد دیده می‌شود و این در حالی است که پدر و مادر کوتاه قد نیستند. سرعت افزایش قد کودکان در سال تقریبا طبیعی است ولی سن استخوانی عقب است. در واقع قد کودک برای همان سن استخوانی مناسب است،‌ ولی نسبت به سن تقویمی، کوتاه است. بلوغ در این کودکان با تاخیر همراه است. علاوه بر این دو علت شایع،‌ علل دیگر مانند بیماری عمومی،‌ مانند سوءتغذیه، کمبود ویتامین‌های D و کلسیم که موجب نرمی استخوان می‌شوند، بیماری سلیاک که به حساسیت به پروتئین گندم منجر می‌شود،‌ بیماری‌های مزمن مانند کم‌خونی،‌ بیماری‌های التهابی و… نیز می‌توانند موجب کوتاهی قد شوند.

والدین از زمان تولد می‌توانند متوجه کوتاهی غیرطبیعی قد فرزندشان بشوند. والدین باید از دوران نوزادی به این نکته توجه داشته باشند؛ در صورتی که افزایش قد کودکان از نوزادی براساس منحنی‌های استاندارد بررسی شده و مشخص شود از حد طبیعی کوتاه تر است و در شرایطی که پزشک اطفال متوجه عدم رشد مناسب قدی کودک شود، باید برای پیگیری‌ و بررسی‌های بیشتر به پزشک متخصص مراجعه کنند. تا زمانی که علائم بلوغ ظاهر می‌شود، می‌توان برای درمان مشکلات کوتاهی قد اقدام کرد؛ بنابراین والدین باید توجه داشته باشند پسرها تا ۱۶ـ۱۵ سالگی و دخترها تا ۱۴ـ۱۳ سالگی می‌توانند برای افزایش قد خود مراجعه کنند.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطالب روش های افزایش قد ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کوتاهی قد کودکان مطالعه فرمایید.

منبع: پایگاه تخصصی افزایش قد. فتاحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره