post_image

بلند قد بودن برای خیلی‌ ها به آرزویی دست ‌نیافتنی تبدیل شده است. اگر چه امروزه در عصر تکنولوژی ‌های برتر، ابزارهای خاصی با تبلیغات گوناگون و بدون مبنای علمی برای قد کشیدن روانه بازار شده است، ولی شناخت آن ها و بررسی مکانیسم اثر آن ها، این ابزارها را در رسیدن به هدف، چندان موثر نشان نمی‌ دهد.
اعمال جراحی بلند کردن قد هم این روزها بر سر زبان خیلی ‌ها افتاده است، غافل از آن ‌که فکر کنند سختی ‌ها و عوارض جبران ‌ناپذیر این جراحی پرخطر، به افزایش چند سانتی‌ متر قد می‌ارزد یا نه.
عوامل زیادی دست به دست هم می‌ دهند تا در نهایت قد نهایی یک فرد را تعیین کنند. متابولیسم یا همان سوخت‌ و ساز طبیعی بدن و بیماری‌ها از دیگر عوامل درونی تعیین میزان رشد یک فرد هستند.

به لحاظ پزشکی دلایل زیادی برای توجیه رشد کم و کوتاه‌قدی کودکان وجود دارد مانند اختلال در عملکرد هورمون رشد، کم‌کاری غددی تیروئید، سندرم ترنر، سوءتغذیه، ناراحتی‌های روده‌ای و کلیه‌ها. هر چند که باید گفت اکثر کودکان قدکوتاه از نظر سلامتی نرمال هستند ولی ممکن است از نظر ژنتیکی کوتاه‌قد باشند یا از لحاظ رشد کمی تاخیر داشته باشند.

رشد قدی در بلوغ

اکثر والدین کوتاه‌قد به صورت ژنتیکی فرزندان کوتاه‌قد دارند که این مساله با عنوان کوتاه‌قدی ارثی مطرح می‌شود. این افراد اصولا دارای سن استخوانی نزدیک به سن طبیعی خودشان هستند که این مساله نشانگر این حقیقت است که استخوان‌های آنها ظرفیت بیشتری برای رشد ندارد. لذا با وجود رشد طبیعی این افراد در سنین بلوغ نیز کوتاه‌قدتر از همسن و سال‌های خود بوده و بیشتر مشابه والدین خود هستند.

برخی دیگر از کودکان از نظر ساختمان بدنی تاخیر رشد قدی دارند، این کودکان با وجود قدی کوتاه، سرعت رشد بالایی دارند و میزان رشد آنها طبیعی است و معمولا تاخیری در قاعدگی دختران مشاهده می‌شود.
البته این افراد معمولا با سن استخوانی کمتر از میزان مورد انتظار دیده شده‌اند که استخوان‌های آنها ظرفیت باقیمانده لازم برای افزایش قد پس از قاعدگی را دارد، به طور معمول این افراد به رشد قدی کامل و طبیعی تا پایان دوران بلوغ خود می‌رسند. البته در مقایسه این بچه‌ها با دیگر اعضای خانواده ممکن است متوجه این تاخیر در سایر افراد خانواده شویم که کاملا طبیعی است. برخی پسران که دارای این شرایط می‌باشند ممکن است نگران کوتاه‌قدی خود باشند. این افراد می‌توانند با مراجعه به پزشک متخصص غدد و تجویز تستوسترون توسط او، زمان شروع جهش رشد دوران بلوغ را جلو بیندازند.
متخصصان پیشنهاد می‌کنند اگر کودکان در سنین ۲ تا ۳ سالگی دارای رشد طبیعی متناسب با سن خود نبودند باید حتما نزد متخصص غدد یا اطفال برده شوند.

منبع: تبیان ، جام جم سرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره