مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان از سن ۳۰ سالگی به بعد به دلیل آنکه حجم استخوانی آنها کاهش می یابد قدشان کوتاه تر می شود. کمبود ویتامینD و کلسیم در زنان باعث چاقی نیز می شود. ویتامین D باعث تراکم استخوان می شود و از بروز کمردرد ، آرتروز و دردهای استخوانی جلوگیری می کند.
ارتباط ویتامین D با افزایش قد
دریافت میزان کافی ویتامین D باعث بهبود سلامت بدن و تقویت استخوان ها و افزایش قد خانم ها می شود و مصرف نکردن ویتامین D و کلسیم از سنین ۳۰ سالگی به بعد باعث کوتاهی قد در خانم ها می شود.
پزشکان توصیه می کنند خانم ها باید حتما زرده تخم مرغ، تن ماهی و غلات غنی از ویتامین D را در برنامه غذایی خود جای دهند.
ارتباط سطح هورمون رشد با افزایش قد
افزایش قد ارتباط مستقیم با سطح هورمون رشد بدن دارد و افرادی که کوتاه قد هستند سطح ترشح هورمون رشد بدنشان کم است.
برای آگاهی از سطح هورمون رشد، قبل از سن ۱۸ سالگی ـ یعنی حدود ۱۲-۱۶ سالگی ـ زمان مناسبی است که به پزشک متخصص غدد مراجعه نمایید و پس از انجام آزمایش های «هورمون رشد» تشخیص داده شود که ترشح این هورمون در بدنشان کم است یا خیر و در صورت بروز مشکل، با مصرف هورمون رشد مشکل کوتاهی برطرف می شود.
البته لازم به توضیح است این نوع درمان کوتاهی قد نیاز به زمان طولانی ای دارد. حداقل یک الی ۳ سال ـ که بستگی به نتایج آزمایشات و پزشک معالج دارد.
از نکاتی که باعث کمبود این هورمون در بدن می شود می توان به «وراثت، سوء تغذیه و عدم تحرک» اشاره کرد. در آقایان، پس از بسته شدن صفحات استخوان، دیگر رشد طولی استخوان اتفاق نخواهد افتاد؛ حتی اگر هورمون رشد به صورت طولانی مدت مصرف شود هیچگونه افزایش قد ی اتفاق نخواهد افتاد؛ به دلیل این که استخوان ها بسته شده است.
گفتنی است که افزایش قد آقایان تا سن ۱۸ سالگی و تا سن ۲۱ سالگی هم شاید تدریجی و به مقدار خیلی کم اتفاق بیفتد و افزایش قد در خانم ها نیز سن ۱۴ سالگی است که تا سن ۱۹ سالگی هم شاید به مقدار کم اتفاق بیفتد.
برای آشنایی با سایر روش های افزایش قد بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: پارتینا. انجمن بدنسازی