افزایش قد بعد از 18 سالگی

[sbu_post_image]

اگر سن تان از 18 سالگی گذشته است، فرقی نمی‌ كند زن باشید یا مرد، صفحات رشد استخوانی شما بسته شده و افزایش قد متوقف شده است. تزریق هورمون رشد، بهبود وضعیت تغذیه ، مصرف مكمل‌های غذایی و … ، هیچ‌ یك نمی ‌تواند قد شما را افزایش دهد.

در ضمن امروزه تبلیغاتی رنگارنگ در بسیاری مجلات، سایت‌ ها و شبكه‌ های غربی درباره ی کفش و دمپایی ‌هایی وجود دارد كه تولید كنندگان آن ها ادعا می‌ كنند كه این صندل‌ ها، با ماساژ اعصاب كف پا باعث افزایش قد در هر سنی می ‌شوند. در حالی كه با بسته شدن صفحات رشد استخوان ‌ها این امر مقدور نیست و این حرف ها هیچ پایه و اساس علمی ندارد.

برای جلوگیری از کوتاه شدن قد ناشی از انتهای ستون فقرات، توصیه می‌شود ورزش‌های کششی را به جدیت انجام دهید. همچنین، تغذیه صحیح و مصرف مناسب کلسیم می‌تواند استحکام استخوان‌های شما را تقویت کند و شما را در حالت راست قامت نگه دارد.

دانشمندان معتقدند افزایش قد كودك به عوامل هورمونی و ژنتیكی وابسته است و به همین دلیل نباید از درمان هورمونی انتظاری غیرواقعی و بیش از حد داشت. لازم است بدانید هورمون رشد در غده ای به نام هیپوفیز ساخته می شود و اگر كم باشد می تواند موجب عقب ماندگی رشد وكوتاهی قد و به تاخیر افتادن بلوغ شود. یادتان باشد بچه هایی كه به دلیل خانوادگی و فامیلی كوتاه هستند ، والدینی كوتاه قد دارند. سرعت افزایش قد این بچه ها در دراز مدت خوب است و سن استخوانی وتقویمی آنان با هم همخوانی دارد ( یعنی رشد استخوانی آنها نسبت به سنشان طبیعی است) و به موقع به سن بلوغ رسیده و در نهایت قدی مانند والدین خود خواهند داشت.

تاخیر افزایش قد سرشتی در مورد بچه هایی طبیعی بكار می رود كه نسبت به سنشان كوچكترند اما میزان افزایش قد آنها طبیعی است. تاخیر رشد استخوانها با وجود سرعت طبیعی افزایش قد و درنهایت رسیدن به قدی متناسب با الگوی قد خانواده ، از مشخصات تاخیر رشد سرشتی است. این افراد معمولا دیرتر از دیگر همسالانشان به بلوغ می رسند( مثلا دختران در سن بالای 15 سال عادت ماهانه شده و رشد قدی پسران تا 18 سالگی طول می كشد)

کمی نادر است که بیماری‌های غدد داخلی مانند هیپوتیروئیدی (کاهش هورمون تیروئید) و کمبود هورمون رشد، باعث نارسایی رشد شوند؛ اما کوتاهی قد بیشتراز بیماری‌های ژنتیکی مانند سندرم داون و ترنر و… نشأت می‌گیرد. بر اساس توضیحاتی که داده شده، مشخص است که کوتاهی قد همیشه یک بیماری نیست که نیاز به درمان داشته باشد. البته در برخی موارد ممکن است کوتاهی قد نشانه‌ای از بیماری باشد و در این صورت نیاز به درمان خواهد بود.

آشنایی با روش های افزایش قد (کلیک کنید)

 منبع: تبیان. کنجکاو

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره