ارتباط کم خوابی و دیابت

[sbu_post_image]

ارتباط کم خوابی و دیابت نشان می دهد خواب پریشان می تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهد. این ناتوانی بدن در عدم تشخیص علائم انسولین به بالا رفتن سطح قند خون، افزایش وزن، و در نهایت ابتلا به دیابت نوع دوم منجر می شود.

نقش کم خوابی در ابتلا به دیابت

اعتقاد عمومی این است که پرخوری و کم تحرکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 هستند. اما به نظر می‌رسد که کمبود خواب نیز نقش مهمی در متابولیسم غیرعادی گلوکز بازی می‌کند.

افرادی که هر شب کمتر از 5 ساعت خواب می‌کنند، بیشترین احتمال ابتلا به دیابت را دارند. برعکس، افرادی که هر شب 7 ساعت یا بیشتر خواب می‌کنند، کمترین احتمال ابتلا به دیابت را دارند. کمبود خواب حتی بر روی عوامل دیگری که بر ابتلا به دیابت تأثیر می‌گذارند، مانند فعالیت بدنی، افسردگی، مصرف الکل، نژاد، تحصیلات، سن، چاقی و فشار خون بالا، تأثیر می‌گذارد.

بیشتر افراد بالغ برای احساس نشاط و تجدید قوا به 7 تا 8 ساعت خواب در هر شب نیاز دارند. نوجوانان به 9 ساعت خواب در هر شب، بچه‌های کوچکتر به 10 تا 11 ساعت خواب شبانه و کودکان پیش از سن دبستان به 11 تا 13 ساعت خواب نیاز دارند. بهتر است این نیازهای خواب را برای سلامتی بهتر رعایت کنیم.

درمان کم خوابی برای پیشگیری از ابتلا به دیابت

اگر با مشکلات خواب مواجه هستید، می‌توانید از راهکارهای زیر برای بهبود وضعیت خواب خود استفاده کنید:

– فعالیت بدنی منظم و مرتب، به ویژه تمرینات هوازی، می‌تواند به بهبود خواب کمک کند. اما حتماً توجه داشته باشید که ورزش را زودتر از زمان خواب انجام دهید و آن را به قبل از خواب موکول نکنید، زیرا ورزش دیرهنگام ممکن است روند خواب را تحت تأثیر قرار دهد.

– رعایت یک الگوی خواب منظم و مرتب می‌تواند به بهبود خواب کمک کند. سعی کنید هر روز در یک زمان مشخص به خواب بروید و در صبح هم در همان زمان بیدار شوید، حتی در روزهای تعطیل.

– استفاده از روش‌های آرام بخش مانند حمام آب گرم یا مطالعه کتاب می‌تواند به کاهش استرس و بهبود خواب کمک کند.

– کاهش مصرف کافئین و نیکوتین و اجتناب از مصرف وعده‌های سنگین قبل از خواب می‌تواند به بهبود خواب کمک کند.

– انتقال نگرانی‌ها و استرس‌ها به دفترچه یادداشت می‌تواند به شما کمک کند تا ذهنتان را آرام کنید و بهتر بخوابید.

در نهایت، اگر این راهکارها برای شما موثر نبودند، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. این مراجعه می‌تواند به بهبود وضعیت خواب شما کمک کند، به خصوص اگر دچار مشکلات خواب مرتبط با دیابت هستید.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” درمان کم خوابی در دیابت ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ” اختلالات خواب در دیابت ” مطالعه فرمایید.

منبع: آفتاب. موسسه طبرستان. تبیان زاهدان. ایران سلامت

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره