ارتباط چاقی و نازایی

post_image

مطالعات، بررسی ها و پژوهش های تازه ی محققان، از وجود ارتباطات تنگاتنگی بین چاقی و ایجاد اختلالات هورمونی در سیکل های تخمک گذاری خبر می دهد. شایان ذکر است که این ارتباط چاقی و نازایی، موقتی بوده است و با برخورداری از رژیم متعادل غذایی و تناسب وزن و اندام افراد برگشت پذیر و قابل درمان است.

چاقی یعنی داشتن مقادیر زیادی چربی بافتی در بدن. چاقی بیش از یک نگرانی در حیطه زیبایی است. چاقی یک بیماری است که اضافه وزن غیر طبیعی بدن تعریف می‌شود که اثرات بسیار مخربی بر روی انسان طبیعی دارد.کسی چاق گفته می‌شود که ضریب جرم بدن او از ۳۰ بالاتر باشد و در فردی که همین ضریب از ۲۵ تا ۳۰ باشد دارای اضافه وزن می‌گویند .در صورتی که این ضریب از ۳۵ فراتر رود به آن چاقی مرضی اتلاق می شود. چاقی به خودی خود بیماری کشنده‌ای نیست اما از اثرات آن موجب بیماری‌هایی همچون تصلب شرائین،سکته قلبی،سکته مغزی و … است.

عوارض چاقی

در صورتی که چاقی درمان نشود می­تواند منجر به بروز عوارض زیر شود:

  • دیابت قند نوع ۲
  • فشار خون بالا
  • مشکلات خواب و ایست تنفسی در خواب
  • بعضی از سرطان­ها (مثل پستان،کولون، رحم و پروستات)
  • مشکلات روحی و روانی مثل افسردگی، جدا شدن از جامعه- داشتن تصویر ذهنی منفی از خود.
  • مشکلات نازایی و باروری
  • بی ­اختیاری ادراری

چاقی و تخمدان پلی کیستیک

ایجاد کیست های ریز درون تخمدان را از مهم ترین و اساسی ترین عوارض چاقی است که در برخی موارد ایجاد سندرم پلی کیستیک تخمدان می شود. علائم شایع بروز این سندرم سیکل های قاعدگی نامنظم، عدم تخمک گذاری منظم، رشد رشد غیر طبیعی مو در صورت، ناباروری، افزایش وزن و تخمدان پلی کیستیک است. افزایش وزن و تخمدان پلی کیستیک تقریباً شش درصد همه ی زنانی که در سنین باروری می باشند را تحت تاثیر قرار داده است.

شواهد اخیر حاکی از آن است که سندرم تخمدان چند کیستی، نوعی نارسایی است که با مقاومت به انسولین شناخته شده که این موارد هم در زنان چاق و هم زنان غیر چاقی که PCOD دارند مشاهده می شود. با اینحال در بیماران مبتلا به PCOD که اضافه وزن داشته یا چاق می باشند ، کاهش وزن می تواند اثرات معجزه آسایی در بازگشت تخمک گذاری داشته باشد. علاوه بر اختلالات هورمون های جنسی، دیابت، افزایش وزن مقاوم به درمان و نیز چاقی شکمی و بالا بودن دور کمر به دور باسن(W/H) در این بیماران شایع می باشد.

اگرچه استفاده از درمان های دارویی و به ویژه هورمون درمانی، به دلیل اختلالات هورمون های جنسی می تواند در بهبود علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک و در ارتباط چاقی و نازایی موثر باشد، علاوه بر آن، رژیم غذایی مناسب و کنترل مصرف قندهای ساده و مواد نشاسته ای، فعالیت بدنی منظم برای کاهش مقاومت به انسولین و کاهش وزن هرچند به میزان ۱۰ درصد، مواردی مهم برای درمان در سندرم تخمدان پلی کیستیک است.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” چاقی و بیماری های زنان ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباط چاقی و نازایی مطالعه فرمایید.

منبع: دکتر آذرفر. مرکز سرگرمی. آموزشی

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت Call Now Buttonتماس و مشاوره