ارتباط چاقی و قرص های ضد بارداری

[sbu_post_image]

بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد قرص های ضد بارداری باعث اضافه وزن نمی شود. همیشه این باور وجود داشته است که مصرف قرص ضدبارداری چند کیلو به وزن شما اضافه می کند اما این باور اشتباه است. هرگونه ارتباط چاقی و قرص های ضد بارداری رد می شود.

قرص های ضد بارداری و افزایش اشتها

استفاده از قرص‌های جلوگیری از بارداری می‌تواند در زنان به افزایش وزن منجر شود. این قرص‌ها خود به خود باعث چاقی نمی‌شوند، اما می‌توانند اشتها را افزایش دهند و باعث بیشتر خوردن غذا شوند. زنانی که فعالیت ورزشی کافی ندارند ممکن است به دلیل افزایش اشتها، وزن زیاد کنند.

راه‌حلی برای این مسئله می‌تواند اصلاح عادات زندگی باشد. به عنوان مثال، ورزش را به برنامه‌ی روزانه‌تان اضافه کنید و مصرف مواد کم‌کالری و پرحجم یا میوه‌ها و سبزیجات را افزایش دهید تا افزایش اشتهای ناشی از قرص‌ها را جبران کنید. پیاده‌روی یا تمرین در خانه می‌تواند به شما کمک کند تا از اضافه وزن جلوگیری کنید و بهره‌وری و سلامتی بیشتری را تجربه کنید.

بهتر است به جای اینکه از مصرف قرص‌ها منصرف شوید، روش زندگی‌تان را اصلاح کنید. به این ترتیب، می‌توانید از مزایای قرص‌ها بهره‌مند شوید و در عین حال از فواید ورزش و سلامتی نیز بهره‌مند شوید.

تاثیر چاقی بر اثرگذاری قرص های جلوگیری از بارداری

قرص‌های پیشگیری از بارداری ارتباطی مستقیم با چاقی یا لاغری زنان ندارند. در واقع، در بین زنانی که از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند، درصد شکست در بین زنان چاق بسیار بیشتر است. به طوری که تصور می‌شد چاقی تاثیر قرص‌ها را کاهش می‌دهد، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که وضعیت متفاوتی دارد. به عبارت دیگر، زنان چاق با احتمال 30 تا 40 درصد باردار می‌شوند در حالی که شکست استفاده از این قرص‌ها در جامعه کلی تنها بین 2 تا 8 درصد در سال است.

اگرچه مصرف منظم قرص‌ها می‌تواند تولید تخمک در تخمدان را به یک اندازه در زنان چاق و لاغر بازدارد، اما دلیل شکست بیشتر زنان چاق در پیشگیری از بارداری با استفاده از قرص‌ها این است که این دسته از زنان بیشتر احتمال دارند که قرص‌ها را به صورت نامنظم مصرف کنند. براساس یافته‌های جدید، 97 درصد از افرادی که به طور منظم قرص می‌خورند، موفق در پیشگیری از بارداری با این روش هستند، بدون توجه به وزن آن‌ها. بنابراین، دلیل این که زنان چاق در مصرف قرص ناموفق‌تر هستند، این است که به اندازه افراد لاغر نظم در مصرف را رعایت نمی‌کنند و نه دلایل دیگر.

به طور کلی، در مقابل باورهای رایج، قرص‌های ضدبارداری ترکیبی که شامل استروژن و پروژسترون هستند، منجر به افزایش وزن در مدت طولانی نمی‌شوند. برخی زنانی که از قرص‌های ترکیبی استفاده می‌کنند، ممکن است مقداری وزن اضافی بگیرند، اما این افزایش وزن معمولاً به تجمع مایع در بدن آنها مربوط است و معمولاً موقت است. اگر هنوز هم نگران ارتباط بین چاقی و قرص‌های ضدبارداری هستید، بهتر است با یک متخصص غدد و تیروئید مشورت کنید.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب ” عوارض قرص های ضد بارداری ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ارتباط چاقی و قرص های ضد بارداری مطالعه فرمایید.

منبع: زنان پرس. تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره