اختلالات شنوایی در بیماران مبتلا به دیابت

article1410763382_7104

 شنوایی طبیعی به عملکرد عروق خونی کوچک و اعصاب کوچک داخلی شما بستگی دارد. پژوهشگران معتقدند که به مرور زمان قند خون بالا، سبب صدمه به این عروق و اعصاب می‌شود. در نتیجه قدرت شنوایی کاهش می‌یابد و بیمار به کم شنوایی دچار می گردد.

بر اساس یافته‌های انستیتو بهداشت ملّی (NIH) امریکا، اختلال شنوایی در بیماران دیابتی، ۲ برابر نسبت به غیر دیابتی‌ها شیوع دارد.

همچنین اختلال شنوایی در ۷۹ میلیون امریکایی مبتلا به پیش دیابت ۳۰ درصد نسبت به افراد با قند خون طبیعی، شیوع بیش‌تری دارد.

چگونه دیابت باعث اختلالات شنوایی می‌شود؟

شنوایی طبیعی به عملکرد عروق خونی کوچک و اعصاب کوچک داخلی شما بستگی دارد. پژوهشگران معتقدند که به مرور زمان قند خون بالا، سبب صدمه به این عروق و اعصاب می‌شود. در نتیجه قدرت شنوایی کاهش می‌یابد.فکر نمی‌کنم که هیچ‌گونه مشکل شنوایی داشته باشم.

شما مطمئن هستید؟ در بیش‌تر مردم کاهش شنوایی به آهستگی و به مرور زمان به وجود می‌آید؛ بنابراین شخص متوجه آن نمی‌شود. در بیش‌تر وقت‌ها اعضای خانواده و دوستان هستند که متوجه این مسئله می‌شوند.

معمولاً پزشکان معالج در ویزیت‌های روتین، شما را برای ارزیابی شنوایی آزمایش نمی‌کنند،  و حتی اگر آزمایش کنند نیز به راحتی از پس آن‌ها بر می‌آیید!

علائم و نشانه های کاهش شنوایی

درخواست تکرارکردن سخن از افراد برای تکرار آن‌چه گفته‌اند.

اختلال در شنیدن محاوراتی که بیش از ۲ نفر در آن شرکت دارند.

توهم این‌که دیگران زیر لب سخن می‌گویند (مِن مِن می‌کنند).

اختلال در شنوایی صداهای اطفال و خانم‌ها.

بلند کردن بیش از اندازه صدای رادیو و یا تلویزیون که موجب آزار دیگران می‌شود.

پرسش های متداول

کم‌تر از ۶۵ سال دارم چگونه ممکن است اختلال شنوایی پیدا کنم؟

بیش‌تر افراد دچار اختلال شنوایی، کم‌تر از ۶۵ سال سن دارند. اما اختلال شنوایی با سن ارتباط اساسی ندارد و حتی در کودکان نیز ممکن است به وجود آید.

اگر در داشتن اختلال شنوایی تردید داشته باشم، بهتر است چه کار کنم؟

با پزشک خانواده‌ خود مشورت کنید. او شما را به متخصص شنوایی‌سنجی و یا پزشک متخصص گوش معرفی میکند.

چه درمان‌هایی برای مبتلایان به کاهش شنوایی وجود دارد؟

گاهی اختلال شنوایی به علت وجود واکس گوش در کانال گوش خارجی است. به راحتی با خارج کردن واکس، اختلال شنوایی برطرف می‌شود. در موارد دیگر درمان به نوع کاهش شنوایی بستگی دارد. شایع‌ترین نوع کاهش شنوایی، کاهش شنوایی از نوع عصبی حسی است. در دیابتی‌ها بیش‌تر این نوع کاهش شنوایی دیده می‌شود. قابل درمان نیست امّا در بیش‌تر موارد می‌توان از ابزارهای کمکی برای بهبود شنوایی کمک گرفت.

چگونه می‌توانم مطمئن شوم که ابزارهای کمکی می‌تواند شنوایی مرا بهبود دهد؟

در سال‌های اخیر ابزارهای کمکی بسیار پیشرفت کرده‌ است. بر خلاف وسایل کمکی قدیمی که موجب بلندتر شدن صدا می‌شود و وسایل امروزی سبب نزدیک‌تر شدن صدا می‌شود؛ این وسایل می‌تواند بلندی صدا را به صورت اتوماتیک کنترل کند و از صداهای محیطی نیز بکاهد.

امّا از نصب این وسایل روی گوش خود متنفرم!

وسایل کمکی امروزه کوچک و کوچک‌تر شده‌ است و بیش‌تر افراد متوجه وجود آن‌ها روی یا داخل گوش شما نمی‌شوند. امّا در صورت عدم استفاده، کری شما را به راحتی متوجه می‌شوند.

افراد مبتلا به کاهش شنوایی، ممکن است افسرده شوند و از دوستان خود دوری کنند. به عبارت دیگر مطالعات نشان داده است که افرادی که از وسایل کمک شنوایی استفاده می‌کنند نسبت به دیگران از کیفیت بالاتری برخوردارند.

منبع : دکتر اسدالله حبیب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
Call Now Buttonتماس و مشاوره