یائسگی مردانه

[sbu_post_image]

یائسگی مردانه به معنای کاهش تدریجی هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) است که از میانسالی شروع می شود. به یائسگی مردانه در اصطلاح پزشکی، «هیپوگنادیسم دیررس» می گویند.

یائسگی مردانه گاهی اوقات برای توصیف تغییرات مردان از نظر جسمی و روحی در میانسالی استفاده می شود. میزان تستوسترون، هورمون اصلی جنسی مردانه، در گردش خون در مردان پس از رسیدن به اوج خود در اوایل دهه 20 به آرامی و به طور پیوسته کاهش پیدا می کند. در سن 75 سالگی، تستوسترون به طور معمول به نصف سن 25 سالگی میرسد. اگر چه هنوز هورمون تستوسترون برای حفظ مردانگی کافی نیست، برخی از تغییرات فیزیکی از ویژگی های میانسالی در مردان:

تبدیل عضله به چربی، توزیع مجدد چربی بدن و گاهی اوقات کاهش انرژی و میل جنسی (میل جنسی). بعضی از مردان افسردگی بالینی، از دست رفتن توده استخوان، اختلال در نعوظ، و سایر علایم تستوسترون را کاهش میدهد. کاهش سطح تستوسترون منجر به افزایش خطر ابتلا به حملات قلبی به عنوان یک مرد مسن تر می شود.

افسردگی در یائسگی مردان

اغلب مردان یائسگی مردانه را انکار می‌کنند، درباره‌اش با کسی صحبت نمی‌کنند، همسر یا خودشان را سرزنش می‌کنند، کناره‌گیری می‌کنند، اعتماد به نفسشان از بین می‌رود و روابطشان خراب می‌شود. آنچه اغلب وضع را بدتر می‌کند، شرمی است که بسیاری از مردان احساس می‌کنند. آنها تصور می‌کنند تنها فردی هستند که دچار این حالت شده‌اند و یقین دارند همراه با این اختلال (جنسی)‌ مردانگی‌شان از دست می‌رود. در واقع مشکل‌ترین مرحله برای این دسته از مردان، تشخیص مشکل، صحبت کردن با یک فرد قابل اعتماد و طلب کمک هنگام ادامه مشکل است.

یائسگی مردانه، ترس‌ها و تعارض‌هایی را در مردان به وجود می‌آورد، چراکه در بسیاری از مردان این تمایل، تنها مورد باثبات در زندگی‌شان است.آنها ازدواج می‌کنند، بچه‌دار می‌شوند، چاق می‌شوند، دوباره ازدواج می‌کنند و… زندگی‌شان ممکن است دائما در حال تغییر باشد، ولی میل جنسی و عملکرد آن، همراه دائمی و بخشی از وجودشان است. زمانی که این دوست مورد اعتماد نیز آنها را ترک می‌کند، احساس فنا شدن می‌کنند. در واقع افسردگی از شایع‌ترین شکایات یائسگی مردان بوده و ارتباط نزدیکی با کاهش میل و عملکرد جنسی آنان دارد. بیشتر مردان حتی با وجود بروز علائم اصلی افسردگی درونشان هنوز نمی‌توانند خودشان را به عنوان فردی افسرده تلقی کنند.

فعالیت و داشتن رابطه ی جنسی ، از لزومات و پایه های یک رابطه ی زناشویی می باشد ، در صورتی که رابطه ی جنسی بین زوجین دچار مشکل باشد ، احتمال بروز بسیاری از مشکلات بین آنها هست. اما داشتن رابطه ی جنسی زیاد نیز برای بدن مخصوصا قلب ضرر های فروانی به دنبال دارد. این مضرت مردانه ممکن است مربوط به تاثیرات خاص جنسی هورمون‌های مردانه باشد که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند.

عوارض یائسگی مردان

غده پروستات در مردان، آسیب پذیرترین عضو بدن در مقابل بیماری ها است. تمام مردان در معرض سه بیماری اصلی مربوط به این غده هستند:

  • پروستاتیت یا التهاب پروستات
  • بزرگ شدن خوش خیم پروستات
  • سرطان پروستات

هورمون ‌درمانی یائسگی مردانه

پزشکان، تستوسترون را از طریق درون عضله ‌ای یا زیرپوستی تزریق می ‌کنند.

در مردانی که به اندازه کافی بدن شان تستوسترون تولید نمی ‌کند، دریافت این هورمون می ‌تواند مفید باشد و بر حجم ماهیچه ‌ای، اخلاق و خواب آن ها تاثیر بگذارد. اما تزریق این هورمون بر میل جنسی و قدرت بدنی چندان تاثیری ندارد.

هورمون درمانی جایگزین در مردان می ‌تواند خطراتی نیز به دنبال داشته باشد. پزشک باید پروستات و میزان هموگلوبین خون را در مردان تحت معالجه، تحت نظر داشته باشد.

آشنایی با درمان ناتوانی های جنسی (کلیک کنید)

منبع: دکتر سلام. تبیان

دکتر منشادی
دکتر منشادی

فوق تخصص غدد،‌متابولیسم و رشد کودکان

دیگر مقالات

مشاوره رایگان افزایش طول آلت تماس و مشاوره